Verwachtingen cijfers Tesla

Vandaag presenteert Tesla haar Q4 resultaten en jaarcijfers over 2021. Dit zijn de verwachtingen.

Aanhangers van Tesla en de Muskiah maken zich op voor de presentatie van de cijfers van de fabrikant van elektrische voertuigen. Vandaag nabeurs is het dan eindelijk zo ver, de presentatie van de Q4 en jaarcijfers. Maar er valt meer te verwachten.

Cijfers

‘Tesla zal zijn financiële resultaten voor het vierde kwartaal en het volledige jaar eindigend op 31 december 2021 op woensdag 26 januari 2022 na sluiting van de markt bekendmaken. Op dat moment zal Tesla een korte aankondiging doen met een link naar de update voor het vierde kwartaal en het volledige jaar 2021, dat beschikbaar zal zijn op Tesla’s Investor Relations pagina, zal het management van Tesla na sluiting van de markt een live vraag- en antwoordsessie houden met een webcast om de financiële en zakelijke resultaten en vooruitzichten van het bedrijf te bespreken’, kondigde de Tesla aan.

De verwachtingen voor het vierde kwartaal:

  • Markt consensus winst per aandeel (WPA): 2,26 USD
  • Laagste WPA raming: 1,5 USD
  • Hoogste WPA raming: 2,98 USD
  • Omzet: 16,35 miljard USD

De verwachtingen voor het volledige jaar:

  • Markt consensus WPA: 6,39 USD
  • Laagste WPA raming: 4,53 USD
  • Hoogste WPA raming: 7,39 USD
  • Omzet: 52,44 miljard USD

Er is meer

Zoals gezegd, er is dus meer. Elon Musk zal wederom toch zelf deelnemen aan de presentatie. Dit terwijl hij vorig jaar nog aankondigde niet langer aan te willen schuiven bij de conference calls, had hij deze verklaring in november al herzien in een tweet. Morgen wil hij een update geven over de product roadmap.

Zoals Electrek meldt, zal Musk waarschijnlijk meer details geven over de bijgewerkte versies en prijzen van de Cybertruck. Ook is de verwachting dat Tesla naast de standaard pick-up ook een kleinere versie van de Cybertruck zal presenteren. Musk zal waarschijnlijk ook commentaar geven op de geplande start van de productie, want nadat deze al was uitgesteld van 2021 naar 2022, heeft Reuters nu van een bron dichtbij het Cybertruck project vernomen dat de productie waarschijnlijk pas tegen het einde van het eerste kwartaal van 2023 zou kunnen starten.

Naast informatie over de Cybertruck wordt er ook nieuws verwacht over andere modellen zoals de Semi (vrachtwagen), de Model 2 (C-segment auto, formaat VW Golf), de Roadster (sportwagen), en worden ook details over de start van de productie in de Gigafactory Austin en de Gigafactory Berlin verwacht.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.