Dit kost een ligplaats voor een boot in Zwitserland

Altijd al gedroomd van een idyllische plek in de natuur aan een mooi Zwitsers meer? Dit ben je daaraan kwijt.

Stel, je hebt je schaapjes op het droge en je kijkt naar mogelijkheden om af en toe weg te vluchten van de rat race in onze maatschappij. Eén van je opties kan zijn om te vertoeven op een mooi meer, midden in de natuur. Bij prachtige natuur en schone lucht denk je wellicht al snel aan Zwitserland. Wij dachten op de redactie exact hetzelfde en keken naar de kosten.

Het is bijna twintig jaar geleden dat het Alinghi-team uit het westen van Zwitserland de prestigieuze America’s Cup-regatta won. Sindsdien mag Zwitserland zich gekscherend een zeilland noemen. Maar zelfs vóór deze triomf was de sport populair in dit land, op winderige dagen zijn er veel zeilers te zien op de vele meren die het land telt.

Zeilen kan echter niet als een populaire sport worden beschouwd, daar is de hobby simpelweg te duur voor. Alleen een ligplaats huren is al behoorlijk aan de prijs. Dit werd twee jaar geleden vastgesteld door de ‘Preisüberwacher’ in een onderzoek .

De bootligplaatsen aan het meer van Zürich zijn bijzonder duur, zoals hierboven te zien. In Lachen (SZ) wordt de hoogste jaarhuur voor een plek in het water gerekend: de rekening is daar bijna 1.500 Zwitserse frank hoog, iets meer dan 1.500 euro.

Er zijn ook hoge prijzen aan het Bodenmeer, bijvoorbeeld in Thal (SG), of aan het meer van Zürich in Stäfa (ZH), waar, rockzangeres Tina Turner een gebied bezit met toegang tot het meer.

Via: cash.ch

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.