Duitse waterstof IPO aanstaande?

Het technologiebedrijf ThyssenKrupp overweegt de afsplitsing van haar waterstoftak. Dit is er tot nu toe bekend.

Uhde Chlorine Engineers

Niet bepaalde een pakkende naam als je het ons vraagt, maar soit. Dat is dus het lijdend voorwerp van dit verhaal. Uhde Chlorine Engineers is een joint venture van het eerder genoemde Duitse ThyssenKrup en het Italiaanse De Nora Group. ThyssenKrupp heeft daarbij tweederde van de aandelen in handen. Het is een gespecialiseerd bedrijf dat helpt bij de bouw van waterstofproductie installaties, maar ook thuis is in waterzuivering, water/elektrolyse (productie van waterstofgas), en chloor/alkali processen.

ComputerComputer

Beursgang

ThyssenKrupp overweegt nu om Uhde Chlorine Engineers naar de beurs te brengen, al is het nog niet helemaal duidelijk of dit als een IPO gedaan zal worden, of via de SPAC route. Wel meldt Bloomberg dat de notering zo’n 5 miljard euro waard zou kunnen zijn. Eerdere inschattingen van Barclays waardeerde het onderdeel op 3,3 miljard euro, fors lager dan de huidige verwachting.

Men zou overwegen om de beursgang in het eerste kwartaal van 2022 te laten plaatsvinden.

Reactie op de beurs

Het aandeel ThyssenKrupp maakt vandaag door de geruchten een mooie sprong, het aandeel steeg vandaag 12,01% hoger ten opzichte van de slotkoers van maandag.

Bron: Google

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.