Engie houdt 5 mogelijke kopers voor Equans over

Engie heeft dochteronderneming Equans in de etalage staan. De shortlist van de zoektocht naar een geschikte koper is geslonken tot vijf partijen.

Equans

Eerst even een korte omschrijving van het lijdend voorwerp in deze kwestie, Equans. Onlangs is dochteronderneming Engie Solutions van naam veranderd in Equans. Equans is een dienstenleverancier, van met name technische oplossingen voor de industriële sector. Klinkt altijd lekker vaag, dus we geven wat voorbeelden die we op hun website vonden; grote koelinstallaties voor een wafelfabriek, verwarming, airco, en ventilatie voor Adventure Valley in Durbuy, transformatoren voor offshore windparken, en ga zo maar door. Kortom, het zwaardere aannemingswerk dus. Het is ook een grote onderneming, met ruim 74.000 werknemers.

Verkoop

Moederbedrijf Engie heeft besloten om zich te focussen op haar kernactiviteiten, de productie van energie. Daarbij worden er bedrijfsonderdelen afgestoten die hiermee minder in lijn liggen. De gelden die met het afstoten van de geselecteerde takken verkregen worden zullen gebruikt worden om in hernieuwbare energie te steken.

Potentiële kopers – afvallers

Van de zeven mogelijke kopers zijn er twee afgevallen. Dit betreft de Amerikaanse investeringsmaatschappij Apollo Global Management, en een consortium van twee private equity partijen; CVC en PAI.

Potentiële kopers – overblijvers

Bronnen dichtbij het verkooptraject melden dat de beoogde deal tussen de 5 en 6 miljard euro zou moeten opleveren. De partijen die hierbij nog in de running zijn; Bain, Bouygues, Carlyle, Eiffage, en Spie. Engie verwacht eind oktober alle biedingen te hebben en mikt erop om voor het jaareinde de deal rond te hebben.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.