Flinke daling in oktober verwacht

Een correctie van maar liefst 10% zou aanstaande zijn.

Wie?

Het gaat om Tom Lee, medeoprichter en head of research bij Fundstrat. Hij verwacht een dip in oktober, zo gaf hij eerder deze maand aan in CNBC’s Trading Nation. Oktober komt eraan, we vinden het relevant om dit bericht nu met je te delen.

September

Lee gaf aan dat hij een rally in september verwachtte, deze maand zou ons gaan verrassen met een stijging van meer dan 100 punten van de S&P500, tot boven de 4.650 zelfs. Dat klinkt fantastisch natuurlijk, maar het gaat om een plus van ongeveer 2,2%. Toegegeven, 2,2% is niet spectaculair veel, maar in een doorgaans kwakkelende septembermaand zou het niet slecht zijn. De maand is nog niet voorbij, maar het spektakel blijft vooralsnog uit.

Oktober

Dan hebben we natuurlijk nog de dip waarvoor hij waarschuwt. Hij gaat er vanuit dat er in oktober een correctie komt van zo’n 10%. Als mogelijke redenen noemt Lee fiscale en monetaire onrust in de VS, en onzekerheden rondom de deltavariant van COVID-19 in combinatie met het komende griepseizoen. Het afgelopen anderhalf jaar draaide de geldpers overuren, dit is echter tot een halt geroepen. Zorgen over het schuldenplafond zorgen voor onrust op de obligatiemarkt. Onrust op de obligatiemarkt zal snel resulteren in een correctie op de aandelenmarkt, aldus Lee. We zullen zien of hij er in oktober dichterbij zit met zijn verwachting dan in september.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.