‘Ethereum 26K tot 35K USD waard’

Een Britse investeringsbank komt met een wel erg forse waardering voor Ethereum.

Standard Chartered

De meesten van ons hebben er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, maar Standard Chartered is een Britse investeringsbank, die in de top 10 staat van grootste UK banken. Zij hebben in een analyse aangegeven dat ze ETH waarderen tussen de 26K en 35K USD. Dat is ongeveer 8-10 keer de huidige waarde van ETH op dit moment, zo’n 3.300 USD.

De reden

Ja, die vind je natuurlijk in de analyse, waarvan we de link hierboven net gedeeld hebben met je. Maar kort samengevat vindt Standard Chartered dat de huidige prijs een onderwaardering is. Dit vanwege de complexiteit van Ethereum in vergelijking met Bitcoin, maar ook vanwege de onzekere factor, de transitie naar Ethereum 2.0. Zolang dit nog niet in kannen en kruiken is, blijft dit de prijs laag houden.

Voorwaarde voor de stijging

Naast de transitie naar 2.0 die vorm gekregen moet hebben, moet ook crypto king Bitcoin naar de bovenkant van de eerder door Standard Chartered afgegeven waardering bewegen van maar liefst 175.000 USD. Het gaat dus niet zomaar om meevaren in het kielzog, als Bitcoin ongeveer 4 keer haar huidige koers doet, zal Ethereum 8-10 keer haar huidige koers doen. Interessante visie, meenden wij.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.