Superbelegger waarschuwt voor China

De bemoeienissen van de Chinese overheid resulteren in teveel onzekerheden.

Wie?

Althans, dat vindt George Soros, superbelegger van Hongaarse oorsprong. Lang verhaal kort over George Soros, het is een soort Warren Buffet. Een regelrechte superbelegger dus. Wil je meer weten over wie George Soros is, check Wikipedia.

Geen fan van China

Meningen van superbeleggers zijn altijd ‘hot news’. Buffet, Soros, Wood, etc, velen hangen aan hun lippen. Zo ook nu bij de uitspraken van George Soros in een recent verschenen column in de Financial Times.

Soros geeft aan dat de bemoeienissen door de Chinese overheid de afgelopen tijd in met name de Chinese technologie sector slechts het begin zijn. Zijn verwachting is dat Peking nog lang niet klaar is met dwingende regelgeving om de grote techreuzen verder in hun grip te krijgen.

Daad bij het woord voegen

Zelf bouwde Soros met zijn eigen investeringsfonds onlangs bijna al zijn Chinese posities af. Hij spoort nu andere beleggers aan om hetzelfde te doen.

Inmenging

Chinese aandelen kenden de laatste tijd een vrij forse dip, na het bekend worden van de eerste bemoeienissen die vooral bekendheid kregen met het tijdelijk spoorloos zijn van Jack Ma (Alibaba). Ma was enige tijd spoorloos na het uiten van forse kritiek op het economisch beleid van Xi Ping. De IPO van de Ant Group, ook uit de koker van Ma, ging op het laatste moment niet door. Peking zette een streep door de rekening. Daarna volgde inmenging bij andere Chinese technologie bedrijven.

Gevolg

Uiteraard reageerde de rest van de wereld. Amerika dreigde met ‘delisting’ van enkele Chinese aandelen, bijvoorbeeld aan de NYSE of Nasdaq genoteerd. Koersen daalden vrij flink.

Waarschuwing Soros

Soros waarschuwt nu de beleggers die denken deze Chinese aandelen nu goedkoop op te kunnen pikken, met de hoop op een sterk herstel daarbij in gedachten. Zijn verwachting is dat deze ‘buy the dip investors’ nog een koude douche te wachten staat. Xi Ping is nog niet klaar, de markt zal daar nog verder op gaan reageren. Aldus George Soros.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.