Goedkoop en aantrekkelijk op Wall Street, volgens Goldman Sachs

Op basis van speciale criteria stelde CNBC onlangs een lijst samen met goedkope maar geliefde aandelen op Wall Street.

“In een moeilijke en uitdagende aandelenmarkt hebben beleggers de neiging om solide waardeaandelen te zoeken”, zei Cormac Conners, een analist bij Goldman Sachs.

Conners werkte afgelopem dinsdag in een notitie uit dat de brede spread tussen de duurste en goedkoopste bedrijven in de markt een kans creƫert voor waardeaandelen in de toekomst.

In dat opzicht stelde CNBC een lijst samen met goedkope maar geliefde aandelen uit de S &P 500, door bedrijven met onderscheidende kenmerken te onderzoeken.

Beoordeelde criteria

Om in deze lijst te worden opgenomen, moeten bedrijven verhandeld worden tegen een k/w die lager is dan de historische 5-jarige gemiddelde toekomstige k/w, en de winst van het bedrijf moet naar schatting met meer dan 10 procent groeien.

Daarnaast moet het aandeel een koopadvies hebben van meer dan 50 procent van de analisten en dat de opwaartse trend in de koersdoelen van de meerderheid van de analisten minimaal 10 procent moet zijn.

Goedkope maar geliefde aandelen

Walt Disney wordt aangeprezen als een “goedkoop maar geliefd aandeel”, handelend met een korting van 26 procent op toekomstige inkomsten, onder de historische 5-jarige gemiddelde toekomstige k/w.

Van de analisten die het aandeel behandelen, raadt 72 procent aan om te kopen met een gemiddeld opwaarts voordeel van 24 procent tegen de prijs van vandaag.

Halfgeleiderbedrijf Qualcomm staat ook op de lijst van “goedkope maar geliefde aandelen”, handelend tegen een korting van 40 procent op toekomstige inkomsten, ver onder de historische 5-jaars gemiddelde toekomstige k/w.

Van de analisten die het aandeel behandelen, raadt 53 procent aan om te kopen met een gemiddeld opwaarts voordeel van 42 procent tegen de prijs van vandaag.

Andere aandelen op de lijst zijn energiebedrijven Baker Hughes Company Class en Halliburton Company, technologiebedrijf Microchip Technology Incorporated, industrieel bedrijf Generac Holdings, evenals Signature Bank, Tapestry en Match Group.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiƫle situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.