Goldman Sachs: koop deze aandelen dan?!

In een recente update geeft Goldman Sachs aan welke aandelen je volgens hen nu het beste zou kopen.

De kans op een recessie blijft toenemen en de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs is van mening dat beleggers nu op zoek moeten naar solide aandelen met een goede groeigeschiedenis.

Vice-president van Goldman Sachs Deep Mehta zei maandag tegen CNBC dat de bank op zoek is naar bedrijven die in de loop van tijd elk kwartaal betere resultaten en winsten hebben kunnen laten zien, waarbij analisten van de bank een positieve groei in de toekomst verwachten.

“Hoewel er verschillende manieren kunnen zijn om kwaliteit te definiĆ«ren, geloven we dat een geschiedenis van verhoogde bovenste en onderste lijnen een belangrijke indicator is,” schrijft Mehta.

Microsoft

In het ideale mandje van aandelen zitten verschillende grote bedrijven, waaronder technologiegigant Microsoft.

“Microsoft is een van de bedrijven die de winst in de technologiesector voortdurend verhoogt, en de positie van het bedrijf in alle stadia van de waardeketen plaatst het bedrijf in een goede positie om te profiteren van langetermijntrends”, schrijft de bank.

Microsoft is het afgelopen jaar in lijn met de markt gedaald, dit jaar tot nu toe met meer dan 20 procent. Het aandeel heeft echter ook een koopadvies van ongeveer 95 procent van de Wall Street-analisten.

Heb vertrouwen in Pepsi

Drankenmaker Pepsi is ook opgenomen in de droomportefeuille en Goldman Sachs wijst erop dat het bedrijf de winst in 18 van de laatste 20 kwartalen heeft verhoogd.

“Pepsi heeft een portfolio van sterke merken en de groei op lange termijn in kansen in de drankenmarkt zou voldoende moeten zijn om de omzetgroei te ondersteunen”.

De andere vier aandelen van de ideale Goldman Sachs portefeuille

De aanbevelingsportefeuille die Goldman Sachs op CNBC presenteert, omvat zes aandelen, die allemaal een geschiedenis van omzetgroei hebben. Het totale overzicht van hun aanbevelingen vind je hieronder.

Via: finansavisen.no

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiƫle situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.