Goldman Sachs: met deze tech aandelen zit je wel goed

Goldman Sachs kiest techreuzen met ijzeren discipline. Dit zijn nu de beste opties, aldus de investeringsbank.

Eric Sheridan, een analist bij beursgigant Goldman Sachs, heeft samen met zijn team van analisten gevonden wat zij “aantrekkelijke koopkansen” noemen in big-tech.

Er zijn veel kwartaalcijfers gepubliceerd, verschillende verwachtingen zijn gemist. Goldman heeft de aandelen gekozen die het best bestand zijn om de onrust op de markt in de toekomst te weerstaan.

Netflix, Alphabet en Amazon leverden zwakkere resultaten dan analisten hadden verwacht, maar er zijn nog steeds aantrekkelijke aandelen in de techsector, aldus de gerenommeerde bank.

“We zien de beste koopkansen bij de bedrijven met de grootste marktwaarde. Ze hebben al bewezen veerkrachtig te zijn en kunnen iets terugdoen voor aandeelhouders”, zei Sheridan in een analyse.

Aanbevelingen

De eerste keuze voor Goldman Sachs in 2022 is verrassend Amazon – ondanks de winst in het eerste kwartaal. Het aandeel is alleen al sinds eind maart met 30 procent gedaald.

De reden voor de aanbeveling is dat het bedrijf blootstelling heeft aan verschillende groeitrends in de markt, zoals advertenties, clouddiensten en streamingdiensten via Amazon Prime.

Goldman heeft een koersdoel van 3.700 dollar op het aandeel – 65 procent hoger dan de slotkoers van gisteren.

Het volgende aandeel op de lijst is taxi-uitdager Uber. Het bedrijf boekte een sterker dan verwacht bedrijfsresultaat, maar het martksentiment vernietigde de winst. Op Wall Street heeft de koers de laatste week geen significante veranderingen gezien en Goldman voorspelt een omzetgroei van 20 procent in de komende 3 tot 5 jaar.

De bank heeft een koersdoel van 55 dollar op het aandeel, bijna 140 procent boven de huidige.

Ook Facebook-eigenaar Meta komt voor in de lijst.

“We zien een veel betere basis voor groei en stabilisatie van de marges in de tweede helft van 2022 na de kwartaalpresentatie”, zegt Sheridan in de analyse.

Het koersdoel van 300 dollar biedt een opwaarts potentieel van ongeveer 55 procent.

Als laatste is Alphabet, dat een koersdoel van 3.000 dollar krijgt. Dat geeft een upside van zo’n 40 procent.

Dus mocht je een paar tech ‘bleeders’ in je portefeuille hebben, niet getreurd. Volgens Goldmand trekken bovenstaande aandelen stevig aan.

Via: Finansavisen.no

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.