Wat bracht ons afgelopen week?

We nemen je mee in enkele zaken die ons opvielen naar aanleiding van de gepresenteerde cijfers afgelopen week.

Ook deze week zien we weer aardig wat cijfer publicaties, we kijken echter naar een aantal aandelen waarvan wij de resultaten opvallend genoeg vonden om nader op in te zoomen.

Zoom Video Communications

We begonnen met een flinke stijger, de afgelopen week won Zoom Video Communications na publicatie van haar cijfers liefst 22,87%. Het bedrijf presteerde het eerste kwartaal boven verwachting en verhoogde de outlook.

Zoom kon tijdens de coronapandemie profiteren van het vele thuiswerken wat we met z’n allen deden. Nu we weer naar kantoor mogen komen, hoopt Zoom te profiteren van hybride werken.

Uit de kwartaalcijfers bleek dat Zoom in het afgelopen kwartaal een nettowinst boekte van 113,6 miljoen dollar, 0,37 dollar per aandeel. Vorig jaar was dit voor hetzelfde kwartaal 227,4 miljoen dollar, 0,74 dollar per aandeel. Maar, zoals gezegd, toen waren de omstandigheden anders dan nu.

De omzet groeide met 12 procent op jaarbasis naar 1.073,8 miljoen dollar, daarmee lag het in lijn met de eigen verwachting van 1.070 tot 1.075 miljoen dollar. Analisten gingen vooraf uit van 1.070 miljoen dollar.

In het tweede kwartaal rekent Zoom op een omzet van 1.115 tot 1.120 miljoen dollar en een winst per aandeel van 0,90 tot 0,92 dollar.

De outlook voor de winst per aandeel van 3,45 tot 3,51 dollar is naar boven bijgesteld naar 3,70 tot 3,77 dollar per aandeel. Vooral dit laatste gegeven stemde beleggers erg gunstig, getuige de mooie stijging die het aandeel liet zien.

NVIDIA

Volgens enkele lokale ingewijden al jaren een ‘topbedrijf’, NVIDIA. Steeg de afgelopen week met 15,67%.

De omzet van het bedrijf is ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar met 46 procent gestegen tot 8,29 miljard dollar. De nettowinst is met 16 procent gedaald ten opzichte van 2021. Op kwartaalbasis is de nettowinst met bijna 50 procent gedaald tot 0,64 dollar per aandeel. Deze daling werd met name veroorzaakt door een verliespost van 1,35 miljard dollar. Het niet doorgaan van de overname van de Britse chipontwerper ARM heeft tot deze verliespost geleid (een zogenaamde breakup fee).

De topman en oprichter van NVIDIA, Jensen Huang, heeft aangegeven dat er sprake is van een uitdagend macro economisch klimaat. De divisies Data Center en Gaming hebben echter recordresultaten geboekt.

NVIDIA verwacht dat de omzet in het tweede kwartaal van 2022 circa 2,3 procent zal dalen tot 8,1 miljard dollar. Deze daling wordt met name veroorzaakt door de coronamaatregelen in China en de situatie met betrekking tot Rusland. De brutomarge zal in de komende periode uitkomen op 65,1 procent.

(Via: Fintessa Vermogensbeheer)

Snowflake

Het aandeel van dit Amerikaans softwarebedrijf daalde de afgelopen week met 6,12%. De omzet steeg met 85%, dat lijkt fantastisch natuurlijk. Maar het is de eerste keer dat de omzetgroei sinds de beursgang onder de 100% zit. Daarbij gaf het management ook aan een verdere afkoeling te verwachten voor het tweede kwartaal. Het noteerde een verlies per aandeel van 53 dollarcent.

Alibaba Group Holding

Alibaba zag de omzet van het laatste kwartaal 9 procent stijgen naar ruim 32 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 2,6 miljard dollar.

Over het gehele boekjaar steeg de omzet van Alibaba met 19 procent. Het nieuws werd positief ontvangen, het aandeel steeg met 5,57% afgelopen week.

Snap

Snap, dat bekend is van de app Snapchat, verlaagde de winstverwachtingen voor dit jaar fors vanwege een snellere en zwaardere verslechtering van de macro economische omstandigheden dan verwacht. Voor beleggers, die dit jaar in het algemeen toch al negatief gestemd zijn, blijkbaar reden genoeg om aanverwante (sociale media) bedrijven ook in de uitverkoop te doen. Snap zelf daalde de afgelopen week met 33,16%.

(Via: Fintessa Vermogensbeheer)

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.