Google en Facebook onder vuur

Wat is er aan de hand en wat is de impact?

Facebook

Allereerst Facebook. Vandaag werd bekend dat ze een miljoenenboete aan hun broek in Ierland hebben. Maar liefst 225 miljoen euro moeten ze betalen, de hoogste boete die Ierland ooit heeft opgelegd. En waarom? Omdat dochteronderneming Whatsapp onvoldoende informatie aan haar gebruikers heeft gegeven omtrent het gebruik van haar gegevens.

Alphabet – Google

Volgens een bron dichtbij het Amerikaanse ministerie van Justitie zit ook Alphabet-dochter Google in de hoek waar er klappen gaan vallen. Ze worden al jaren beschuldigd van het misbruiken van haar machtspositie, en zelfs van het beschermen van deze positie op een illegale wijze. Echt concrete info is er nog niet, maar de dames en heren in toga’s slijpen hun messen.

Impact

Ja, en nu komt het leuke gedeelte. De impact. Hoe reageert de markt op deze berichten? Voor Facebook is 225 miljoen euro natuurlijk een schijntje. Het aandeel noteert op het moment van schrijven een kleine 2% lager. En Alphabet (Google)? Net ietsje meer dan een procent lager. Deze techreuzen sla je niet zo snel uit het lood.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.