IPO Waga Energy aanstaande

Het Franse Waga Energy gaat eind deze maand al naar de beurs.

Waga Energy

In 2015 opgericht in Meylan (nabij Grenoble), door drie oud medewerkers van Air Liquide. Deze slimme ingenieurs hebben met Waga Energy een baanbrekende technologie ontwikkeld die gas kan recupereren van afvalverwerking. De geparenteerde WAGABOX units worden geïnstalleerd bij afvalverwerkingsbedrijven, en zetten de gassen die vrijkomen bij enorme bergen afval om in biomethaan. Dit gas wordt vervolgens opgeslagen en vervoerd, om elders weer als brandstof gebruikt te worden.

In Frankrijk hebben ze reeds 10 WAGABOX installaties on-site bij afvalverwerkingen in bedrijf. Deze zorgen gezamenlijk voor genoeg energie om 35.000 gezinnen van stroom te voorzien, en bespaart 45.000 ton aan CO2 op jaarbasis.

Het bedrijf is nog verlieslatend, met een verlies afgelopen boekjaar van 1.912.000 euro, tegen een omzet van 9.460.000 euro.

IPO

Vorige week werd de aanvraag om toe te treden tot Euronext Parijs goedgekeurd. De beursgang zou 100 miljoen euro moeten opleveren, met mogelijkheid dit op te rekken tot 115 miljoen euro bij overtekening. Ruim 45 miljoen euro aan aandelen is al toegewezen aan Vitol, Viva Energy, en CMA CGM. De introductieprijs wordt verwacht tussen 19,26 en 23,54 euro per aandeel.

De daadwerkelijke handel op Euronext wordt eind deze maand verwacht.

Meer informatie over de boekhouding, bestaande aandeelhouders en de ingediende documenten vind je op deze webpagina van Euronext.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.