Recordcijfers voor ASML

Winst in het derde kwartaal meer dan 60% hoger.

In het derde kwartaal steeg de winst met 64 procent tot 1,74 miljard euro. Analisten hadden gemiddeld vooraf 1,63 miljard euro verwacht.

De omzet steeg van 3,96 miljard euro naar 5,24 miljard euro. ASML had zelf in haar outlook vooraf aangegeven 5,2 tot 5,4 miljard te verwachten. De brutomarge steeg van 47,5 procent naar 51,7 procent. Hier was de interne prognose 51 tot 52 procent.

Algemeen bekeken liggen de cijfers dus in lijn met de verwachtingen van analisten en met de outlook van ASML. Het neemt echter niet weg dat het een record kwartaal voor het bedrijf uit Veldhoven is.

Voor het vierde kwartaal van dit jaar verwacht ASMLE een omzet van 4,9 tot 5,2 miljard euro en wederom een brutomarge van 51 tot 52 procent.

Vooruitlopend op de cijfers en de Q4 verwachtingen verhoogde Degroof Petercam gisteren het koersdoel van 720 euro naar 925 euro en herhaalde het zijn koopadvies.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiƫle situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.