Stijging Apple door aankondiging nieuwe producten

Binnenkort wordt er zelfs meer beweging verwacht.

Apple, steengoede marketing, de zaken zijn goed op orde op dit vlak. Als er ook maar de minste geruchten zijn, dan pikken de media dit op (ook wij), kirren de fanboys van genot, en met een beetje geluk beweegt het aandeel ook nog eens lekker mee.

Wat is er aan de hand?

De verwachting is dat Apple volgende week op 14 september de nieuwe iPhone 13 zal presenteren. Of de doorgaans ongelukkige naam ‘13’ ook daadwerkelijk gebruikt zal worden is de vraag, maar laten we nu even terzijde. Daarnaast zingen de geruchten al wat langer rond over de introductie van de enigszins geplaagde Apple Watch 7, en zou Apple ook de derde generatie van de AirPods presenteren. Als laatste wordt er ook een update verwacht over hun chiptekort chipgebruik. Men zou voor hun laptops de chips van Intel inruilen voor de Apple Silicon chips vanuit eigen stal. Dit zou gaan om de professionele laptops, de Pro reeks. De MacBook Air, Mac Mini en de kleinere iMac maken al gebruik van Apple Silicon. De Intel chips zouden dan alleen nog gebruikt worden voor de overige Macintosh modellen.

Reactie beleggers

De markt reageert positief op deze berichten, we zien een stijging op het moment van schrijven van 1,73%

Bron: Yahoo Finance

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.