Lucid in de lift: dit is er aan de hand

Vandaag zien we een flinke stijging bij Lucid Group, met intraday zelfs plussen van dubbele cijfers. We nemen je mee in het hoe en waarom.

Gisteren

Gisteren was er ook al een mooie stijging, na het positieve advies van Bank of America. Zij bestempelden Lucid zelfs als een combinatie van Tesla en Ferrari. BofA’s analist John Murphy gaf een koersdoel van 30 USD af. Dit zorgde voor een opleving van het aandeel, waar het eerder deze week een dip kende na het koersdoel van Morgan Stanley, van 12 USD.

Leveringen, range, shorts

Vandaag dus een nog sterkere stijging. Hoe het komt? Door iets waar de Lucid adepten al lang naar uitkijken, afleveringen. Meer en meer geruchten duiken op dat afleveringen in oktober plaats zullen vinden. Oktober komt dichterbij, het opportunisme stijgt.

Vandaag is ook de EPA range bekend geworden van de Lucid Air. EPA is de Amerikaanse versie van wat wij hier als WLTP kennen. De range die hierbij is behaald is een whopping 836 kilometer. Hoger dan wat Lucid tot voor kort zelf had geraamd. Daarmee streven ze Tesla voorbij, als het op range aankomt.

Ape-achtige figuren op social media schreeuwen bij de minste of geringste stijging dat short posities (shorts) gecovered moeten worden. Zo ook nu. Of dat nu ook zo is? We denken dat bij deze groep beleggers niet altijd even genoeg realiteitszin aanwezig is. Wij vermoeden vooral dat de oorzaak te vinden is in de bevestigde range, erkenning van de beloofde techniek.

Gevolg

Los van het effect in koers, zien we ook een explosie in de optiehandel van Lucid, getuige onderstaande still uit een CNBC interview.

@beursblogger heeft sinds 14 januari 2021 positie in Lucid Group (toen nog Churchill Capital IV Corp).

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.