Michael Burry: Tesla gaat niet meer dalen

De super shorter heeft zijn mening en positie in Tesla herzien.

Michael Burry

Voor degenen die Michael Burry nog niet kennen; hij was degene die het bij het rechte eind had met de financiële crisis in 2008, verfilmd in ‘The Big Short’. Hij nam een shortpositie in en verdiende er zeer veel geld mee. Burry heeft de laatste jaren echter aangegeven het aandeel Tesla erg overgewaardeerd te vinden, en nam ook hierbij een forse shortpositie in. Voor beleggers een signaal om op hun hoede te zijn; als een ‘super shorter’ het in het verleden goed wist te voorspellen dat er een daling aan zat te komen, dan zou dat bij Tesla zich weleens kunnen herhalen.

Gesloten

Afgelopen vrijdag werd echter bekend dat Burry zijn shortpositie in Tesla heeft gesloten. Hij gaf aan dat het gewoon een swing trade was, hij verwachtte een dipje, maar niet een hele zware correctie, of implosie. We kunnen hieruit concluderen dat hij op de lange termijn geen (enorme) daling verwacht in het EV aandeel van Elon Musk. Verder zwakte hij de verhalen die er in de media over zijn vermeende ‘enorme’ shortpositie rond gingen enorm af. Het ging om gekochte put opties, maar de daadwerkelijke waarde werd niet bekend gemaakt. Volgens Burry viel het echter allemaal wel mee. Ondertussen beweegt Tesla met een slotkoers van 843,03 USD weer richting de all time high van 900,40 USD.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.