Elon Musk waarschuwt voor Lucid en Rivian

De technoking wil beleggers behoeden voor overgewaardeerde aandelen in de EV wereld.

Tweet

Uiteraard begint het verhaal weer allemaal met Twitter. Elon Musk zag onderstaande afbeelding voorbij komen in een tweet van @WR4NYGov:

Het gaat om de market cap, de beurswaarde van het aandeel, ten tijde van de beursintroductie in relatie tot de afzet. Stokpaardje hierbij is dat Tesla reeds 1400 auto’s had geproduceerd en afgeleverd. Lucid Group is weliswaar de productie gestart, maar heeft vooralsnog geen enkele auto aan een klant geleverd. Toch wordt het bedrijf gewaardeerd op 33 miljard USD. Rivian is nog niet beursgenoteerd, maar de introductie is aanstaande. Hetzelfde geldt voor de aflevering van auto’s aan klanten, ook dat wordt zeer binnenkort verwacht. Met een waarde van maar liefst 80 miljard USD ziet Musk een gevaar voor (aanstaande) beleggers in Lucid en Rivian.

Waarschuwen

Musk ziet hierin een groot risico voor beleggers; ze kopen een enorm overgewaardeerd aandeel van een bedrijf dat zichzelf nog volledig moet bewijzen, slechts in de kinderschoenen staat. En laat Musk hierin nu zeer veel ervaring hebben. Niet zozeer in het al dan niet volledig overgewaardeerd zijn van het aandeel Tesla, maar in de uitdagingen die het met zich meebrengt als EV fabrikant dat alle lastige uitdagingen op haar pad te lijf moet gaan.

Zijn eerste reactie was nog erg mild, door te stellen dat het nu eenmaal vreemde tijden zijn waarin we leven. Daarna ging hij erop verder door zich ietwat cynisch af te vragen of het momenteel überhaupt mogelijk is om als EV startup nog geen afleveringen te doen, en op minder dan 1 miljard dollar gewaardeerd worden.

Hij besluit met de hoop uit te spreken dat zijn concurrenten tegen een stootje kunnen, een stevig incasseringsvermogen hebben:

Van zowel Lucid als Rivian worden leveringen later deze maand verwacht. De eerste afleveringen kunnen een eerste indicatie geven of Musks scepsis gegrond is of niet.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.