Omzet TUI vijf keer hoger, aandeel daalt

TUI vervijfvoudigde zijn omzet in het eerste kwartaal van het boekjaar ’21/’22 en halveerde haar verlies. Toch daalt het aandeel.

Voor de zomer noteert het reisconcern een sterke groei in alle markten, met nieuwe boekingscijfers die nu zelfs boven het niveau van voor de crisis liggen. TUI is nu voornemens om op 1 april van dit jaar 700 miljoen euro aan staatssteun terug te betalen.

‘We verwachten een sterke zomer in 2022’, meldt CEO Joussen. ‘De uitweg uit de pandemie wordt steeds duidelijker. De vraag naar reizen is groot in alle markten.’

In het laatste kwartaal steeg de omzet naar 2,37 miljard euro, terwijl het 468,1 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder was. Het verlies ging van 790,3 miljoen naar 386,5 miljoen euro. Analisten gingen gemiddeld uit van een omzet van 2,06 miljard euro verwacht, maar dachten dat het verlies met een consensus van 210 miljoen euro fors lager zou uitvallen.

De outlook werd niet bijgesteld, deze werd gehandhaaft zoals deze eerder reeds werd gecommuniceerd.

In eerste instantie steeg het aandeel TUI, maar de slotkoers ligt 0,82% lager ten opzichte van gisteren.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiƫle situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.