Ray Dalio opent forse shortpositie op ASML en ING

En dat zijn niet de enige grote namen waarvan hij speculeert op een daling.

Het hedgefonds Bridgewater Associates, beheerd door Ray Dalio, is blijkbaar erg pessimistisch over de economische vooruitzichten voor Europa en zet in op dalende koersen voor Europese aandelen.

Het hedgefonds lanceerde investeringen op dalende Europese aandelen ter waarde van ten minste 6,7 (!) miljard dollar, zo meldt dataprovider Breakout Point gisteren. Geen enkele andere vermogensbeheerder speculeert zo stevig op een daling momenteel. Begin 2018 en 2020 zette Bridgewater ook flink in op een bearmarket.

Volgens Breakout Point kan uit de verplichte publicaties van de vermogensbeheerder worden afgeleid dat Dalio op dit moment aandelen in 21 Europese bedrijven heeft “geshort”.

Volgens Breakout Point omvat de lijst met aandelen die Bridgewater Associates verwacht te dalen de verzekeringsmaatschappijen Allianz en Axa . Daarnaast zouden er banken zijn zoals Santander, BBVA, Intesa Sanpaolo, maar ook ons eigen ING. De grootste shortpositie kent helaas ook een Nederlands tintje, Dalio verwacht een tegenvaller voor de aandelen van ASML, maar ook TotalEnergies en farmaceutisch bedrijf Sanofy behoren tot de grootste shortposities.

Volgens de Europese regelgeving moeten beleggers aangeven of ze een short positie van meer dan 0,5 procent van het totale kapitaal van een bedrijf hebben. De werkelijke omvang van de short investeringen van Bridgewater Associates zou zelfs nog groter kunnen zijn. Het bleef echter onduidelijk in hoeverre de shortverkopen afdekkingstransacties voor andere beleggingen zijn. Het hedgefonds was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Via: cash.ch en Reuters.com

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiƫle situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.