Tesla en Twitter naar beneden: Musk eist inspraak in Twitter-functies

Tech-miljardair Elon Musk wil na een Twitter-overname ook betrokken worden bij de productontwikkeling van de dienst.

Musk zei dat hij verwacht dat werknemers donderdag naar zijn functie-suggesties luisteren tijdens een videoconferentie met Twitter -medewerkers. Hoewel het gesprek alleen bedoeld was voor personeel, deelden Twitter-medewerkers de informatie ervan zo vrijelijk dat verschillende grote Amerikaanse mediakanalen het liveblogden.

Musk bereidde het Twitter-personeel voor op mogelijk banenverlies. Twitter moet financieel gezond zijn – en op dit moment zijn de kosten hoger dan de opbrengsten, benadrukte hij. Degenen die een belangrijke bijdrage leveren, hebben echter niets te vrezen. Ook waardevolle medewerkers zouden volgens Musk eerder thuis mogen blijven werken. De online dienst had medewerkers eerder beloofd dat ze zelfs na het einde van de pandemie niet terug naar de kantoren zouden worden gedwongen. Maar Musk heeft net een algemene aanwezigheidsplicht voorgeschreven bij zijn andere bedrijven – de elektrische autofabrikant Tesla en het ruimtebedrijf SpaceX.

Ook is onduidelijk of Musk uiteindelijk eigenaar wordt van Twitter. Hoewel hij instemde met een overname met de raad van bestuur van Twitter, is hij afhankelijk van de goedkeuring van de meerderheid van de aandeelhouders. Tegelijkertijd verklaarde hij de deal geschorst omdat hij twijfels had over het aantal nepaccounts. Twitter wierp op dat Musk de overeenkomst niet eenzijdig kon opschorten en vastbesloten was om deze af te dwingen.

Terwijl Musk aandeelhouders $ 54,20 per aandeel biedt, ligt de prijs momenteel rond de $ 38. Musk heeft dus een prikkel om opnieuw over de prijs te onderhandelen, terwijl veel eerdere aandeelhouders er belang bij hebben zijn huidige aanbod te verkopen. Het verschijnen voor de werknemers werd opgevat als een teken dat Musk nog steeds fundamenteel geïnteresseerd is in het kopen van Twitter.

Via: finanzen.net

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.