Recordwinst voor Shell

Shell behaalde vorig jaar een recordwinst van bijna 40 miljard dollar

Shell behaalde vorig jaar een recordwinst van 39,9 miljard dollar, vrijwel een verdubbeling van de winst in 2021, zo maakte de Britse olie- en gasproducent bekend. Nog nooit was de winst zo hoog. Ook in het vierde kwartaal ging het goed met Shell. De aangepaste winst van 9,8 miljard dollar in het laatste kwartaal van vorig jaar was hoger dan de analistenconsensus van 8 miljard dollar en flink hoger dan de 6,4 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2021.

De operationele kasstroom kwam met 22,4 miljard dollar veel hoger uit dan de analistenverwachting van 18,2 miljard dollar. De overvloed aan kasmiddelen geeft Shell de ruimte om het dividend verder te verhogen en eigen aandelen in te kopen. Het dividend stijgt van 25 naar 28,75 dollarcent per aandeel. Voor 1 april van dit jaar zal Shell nog eens voor 4 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen. Beleggers waren tevreden met de kwartaalupdate en zetten het aandeel, na een voorzichtig begin, ruim twee procent hoger in de ochtendhandel.

Via: Fintessa Vermogensbeheer

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiƫle situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.