Rijk worden zoals Warren Buffett – Deze tip uit 1999 geldt nog steeds

Warren Buffett wordt beschouwd als een van de rijkste mensen ter wereld. De belangrijkste tip van de beleggingslegende?

Beleggingslegende Warren Buffett

Warren Buffett, de CEO van Berkshire Hathaway, wordt beschouwd als een van de meest succesvolle beleggers aller tijden. Het fortuin van de 90-jarige is nu gegroeid tot meer dan $ 120 miljard, waardoor Buffett een van de rijkste mensen ter wereld is. Hoewel hij momenteel “slechts” op de vijfde plaats staat op de “Miljardairslijst” van Forbes, behoort hij nog steeds tot een kleine, elitaire kring, omdat slechts acht andere mensen in de wereld meer dan 100 miljard Amerikaanse dollar bezitten. Deze omvatten grootheden zoals Jeff Bezos, Elon Musk of Bill Gates.

Buffett’s tip uit 1999

Als jij ook een aanzienlijk fortuin wilt opbouwen, moet je volgens Buffett niet langer wachten met beleggen, omdat samengestelde rente (compound interest) de beste vriend van een belegger is. Warren Buffett gaf dit advies in 1999 op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway, zoals CNBC meldt. “Begin vroeg. Ik begon met het bouwen van deze kleine sneeuwbal op de top van een zeer lange helling. De truc om een zeer lange helling te hebben, is om heel jong te beginnen of heel oud te worden,” legde Buffett destijds uit, waarbij hij beleggen vergeleek met een sneeuwbal die van een heuvel rolt en daarbij steeds groter wordt. Beleggers zouden ook moeten vertrouwen op hun eigen kennis en intuïtie, volgens het Orakel van Omaha, zoals Buffett graag wordt genoemd. Ze zouden “zeer krachtig” moeten optreden zodra ze een goede kans hadden gevonden.

Buffett legde destijds tijdens de aandeelhoudersvergadering ook uit wat hij zou doen als hij in 1999 afstudeerde aan de universiteit en $ 10.000 beschikbaar had om te investeren: “Ik zou me waarschijnlijk concentreren op kleinere bedrijven omdat ik met kleinere bedragen zou werken en er is een grotere kans dat er iets over het hoofd wordt gezien op dit gebied”. Buffett wordt ook beschouwd als een voorstander van indexfondsen, daarom adviseert hij beleggers om “consequent een goedkoop S&P 500-indexfonds te kopen.” “Ik denk dat dat het ding is dat vrijwel altijd het meest logisch is”, citeert CNBC hem. De truc, volgens de filantroop, is niet om het juiste bedrijf te kiezen, maar “om in wezen alle grote bedrijven in de S&P 500 te kopen en dit consistent en op een zeer, zeer kosteneffectieve manier te doen”, zoals hij verder uitlegde in een interview met CNBC. “Koop het steeds opnieuw, door dik en dun, en vooral door dun.”

Vanaf een bepaald niveau maakt het echter nauwelijks uit hoeveel geld je daadwerkelijk verdient en bezit, aldus de grote belegger. De omvang van zijn fortuin is “onbegrijpelijk”, zei hij onlangs tegen CNBC. “Als je me zou vragen om een heel aanzienlijk percentage van mijn vermogen te verhandelen voor een paar extra levensjaren, of om te kunnen doen wat ik in die jaren wil doen, zou ik het in een seconde doen.”

Via: finanzen.net

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.