SEC dreigt Coinbase met rechtszaak

Coinbase Global Inc meldt dat het een waarschuwing heeft ontvangen van de SEC over een van haar producten. Wordt daar geen gehoor aan gegeven, dan stapt de SEC naar de rechter.

Wat is er aan de hand?

The U.S Securities and Exchange Comission, beter bekend onder de afkorting SEC, heeft Coinbase een ‘Wells notice’ waarschuwing gegeven over haar plannen met het nog te introduceren product Coinbase Lend. Dat is een in juni van dit jaar aangekondigd uitleenprogamma van cryptomunten. Beleggers van cryptomunten kunnen deze via Coinbase uitlenen, in ruil voor rente. Indien Coinbase toch zou besluiten het uitleenprogramma aan te bieden, heeft de SEC aangegeven Coinbase voor de rechter te slepen.

Maar waarom dan?

Dat nu juist Coinbase deze waarschuwing krijgt is opmerkelijk, aangezien Coinbase zichzelf profileert als prudent, zich committerend aan de wet- en regelgeving die het wordt opgelegd. De exacte reden voor de Wells notice wordt gek genoeg niet gemeld. Coinbase reageert via haar legal executive officer Paul Grewal en laat weten dat de SEC weigert te laten weten wat het exacte probleem is. Wel zouden ze in bilaterale gesprekken erg intimiderend zijn geweest en flink de spierballen hebben laten rollen. De reden volgens Coinbase CEO Brian Armstrong ligt in een machtstrijd tussen de verschillende toezichthouders onderling. De oude wereld zou niet goed weten hoe met de nieuwe wereld om te gaan, laat staan te reguleren.

Conclusie

Eind goed, al goed? Nee, Coinbase heeft besloten eieren voor haar geld te kiezen en geeft aan het Coinbase Lend product tot op zijn minst oktober in de ijskast te zetten. Coinbase Global Inc is gisteren 4,18% lager gesloten. Tot nu toe noteren ze voorbeurs -3,04%.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiƫle situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.