Stijger van de dag: Nel ASA +21,28%

Resultaten uit het derde kwartaal stemmen de beleggers in het Noorse Nel ASA zeer gunstig.

Het Noorse waterstofbedrijf Nel ASA boekte een operationeel verlies van 113 miljoen Noorse Kronen (NOK) in het derde kwartaal. Dat is fors meer dan vorig jaar, toen het verlies nog 42,1 miljoen NOK bedroeg. Het verlies komt voornamelijk uit de opstart van de nieuwe fabriek in Herøya, die in het vierde kwartaal zal starten met de productie van waterstof voor Nikola en Everfuel, zo kondigde Nel ASA vandaag aan.

De omzet kende een stijging van 148,0 miljoen naar 229,3 miljoen NOK. Vooraf was de gemiddelde verwachting van analisten een omzet van 171,5 miljoen NOK.

Het aantal orders nam in het derde kwartaal met ongeveer acht procent toe tot 1.014 miljard NOK.
‘Nel heeft nog steeds solide liquiditeit en een sterke financiële positie om onze strategische plannen uit te voeren en we zullen blijven investeren in technologie en mensen om onze leidende positie in de snelgroeiende waterstofmarkt te behouden’, zo meldde Jon André Løkke, CEO van Nel ASA.

Wil je het volledige rapport lezen, klik dan hier.

Het aandeel sloot vandaag op 16,75 NOK. Deze opleving is erg welkom voor beleggers die sinds begin dit jaar positie in het aandeel hebben, de YTD teller staat tot nu toe op -42,16%

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.