Snap aandeel neemt duikvlucht. Maar waarom?

De afgelopen dagen heeft Snap, bekend van Snapchat, het erg zwaar. Dit is waarom.

Apple

De schuldige in dit verhaal is Apple. Het businessmodel van Snap drijft op advertenties, wat nu wordt bemoeilijkt door maatregelen van Apple om de privacy op iPhone’s te vergroten.

In april introduceerde Apple met haar iOS 14.5 versie de maatregel dat app-ontwikkelaars iOS gebruikers expliciet om toestemming moeten vragen als ze hun gedrag over verschillende applicaties en diensten willen volgen voor reclamedoeleinden. Volgens gebruikersdata wijzen de meeste gebruikers dit af, waardoor sommige eerdere advertentiemodellen haperen.

De afgelopen jaren leunde Snap sterk op kleine advertenties die gebruikers zouden moeten aanmoedigen om onmiddellijk te klikken, bijvoorbeeld advertenties voor apps die meteen kunnen worden geïnstalleerd. Maar na de introductie van de nieuwe iPhone maatregelen konden ontwikkelaars bijvoorbeeld niet meer herkennen of een gebruiker zijn app al heeft, zegt Jeremi Gorman, Chief Business Officer van Snap. Ook kon Snap nu niet meer meten hoe snel gebruikers op de advertenties reageerden en hoe lang ze deze bekeken. Apple’s eigen alternatieve software tools zijn onbetrouwbaar gebleken, zo bekritiseerde Gorman. Apple weigerde vooralsnog commentaar.

Andere factor

Wat volgens CEO Evan Spiegel ook niet meehelpt zijn de issues die veel bedrijven hebben in hun toeleveringsketen. Men kan de vraag niet, de behoefte om te adverteren neemt dan ook logischerwijs af.

Cijfers

De doodsteek kwam uit de kwartaalcijfers van het derde kwartaal van dit jaar, die gisteren werden onthuld. De eerdere gestelde outlook werd gemist. Een jaar-op-jaar omzet van 1,1 miljard USD werd verwacht, dit viel echter 3 miljoen USD lager uit. Geen grote misser, slechts 3 miljoen USD. Alle bovenstaande factoren bij elkaar opgeteld zorgen er echter wel voor dat beleggers veel verkooporders geplaatst hebben. Vandaag daalt het aandeel 25,84%, de afgelopen 5 dagen daalde het 29,13%.

Bron: Google

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.