Varta lanceert plan om EV’s van batterijen te voorzien

Naast batterijen voor huishoudelijke producten gaat Varta zich ook op auto’s richten.

Alle generaties

Vroeger klikte je je Varta batterijen in je op afstand bestuurbare speelgoedauto, nu is het bedrijf van plan om EV’s voor mensen met een rijbewijs van stroom te voorzien. Daarbij kan je als kind en als volwassene je auto van stroom voorzien.

Concrete plannen

Varta heeft eerder in maart van dit jaar al aangegeven dat het zich op de automotive markt wil gaan storten, en zet daarbij de eerste concrete stappen nu.

Het is goed op weg om haar personeelsbestand flink uit te breiden, de beoogde personeelsgroei bedraagt 25%. Vandaag werd echter bevestigd dat het haar type V4Drive toe wil passen op elektrische auto’s, EV’s. Het gebruikt daarbij lithium-ioncellen, waar het bedrijf al jaren erg veel technische know-how van in huis heeft.

Reactie op de beurs

Afgelopen augustus kreeg het Varta aandeel klappen, de tegenvallende halfjaarcijfers vielen niet goed, het aandeel daalde op een paar weken tijd met ruim 25%. Dit goede nieuws komt dan ook als geroepen, het aandeel noteert op het moment van schrijven +5,33% op de Duitse Xetra.

Bron: Google

Fotocredit: Tesla met Varta livery uit Gran Turismo

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiƫle situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.