Waarom Zynga meer dan +50% noteert voorbeurs

Het gamingbedrijf, vooral bekend van Farmville, noteert voorbeurs al meer dan de helft ten opzichte van de koers van afgelopen vrijdag. De reden? Die gaan we je vertellen.

Take Two

Take-Two Interactive koopt Zynga, onze favoriet voor 2022, voor een bedrag van $ 11,04 miljard, zei de maker van ‘Grand Theft Auto’ maandag, omdat het lijkt te profiteren van een golf van on-the-go gaming op smartphones.

Take-Two, ook bekend van ‘Red Dead Redemption’, bood $ 9,86 per aandeel, wat neerkomt op een premie van 64% ten opzichte van de laatste slotkoers van Zynga. De aandelen van Zynga stegen ongeveer 50% in de handel voor de bel, terwijl die van Take-Two bijna 9% daalden.

De deal volgt op de overname van Glu Mobile van $ 2,4 miljard door Electronic Arts vorig jaar, terwijl gamestudio’s hun mobiele portfolio’s willen uitbreiden.

Veel consumenten, die tijdens de piek van de pandemie aan hun console gekluisterd waren, zijn nu overgestapt op mobiel gamen omdat ze liever onderweg spelen.

‘Deze strategische combinatie brengt onze best-in-class console- en pc-franchises samen met een toonaangevend, gediversifieerd mobiel publicatieplatform met een rijke geschiedenis van innovatie en creativiteit’, zei Take-Two Chief Executive Officer Strauss Zelnick in een verklaring. .

Het eigen vermogen van de deal is $ 11,04 miljard, volgens berekeningen van Reuters. Inclusief schulden is de deal 12,7 miljard dollar waard.

Take-Two heeft een financiering van $ 2,7 miljard ontvangen van J.P. Morgan en is van plan de rest te financieren met contanten uit de balans en opbrengsten van de uitgifte van nieuwe schulden.

Take-Two verwacht ongeveer $ 100 miljoen aan jaarlijkse kostenbesparingen binnen de eerste twee jaar na voltooiing, en meer dan $ 500 miljoen aan aangepaste inkomsten in de loop van de tijd.

Via: Reuters

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiƫle situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.