Wat bracht ons afgelopen week?

We nemen je mee in enkele zaken die ons opvielen naar aanleiding van de gepresenteerde cijfers afgelopen week.

Omdat we ook deze week weer zeer veel cijfer publicaties zien, proberen we er weer wat meer voor je mee te nemen in dit overzicht. De ene keer doen we dat wat uitgebreider dan de andere.

AMC Entertainment Holdings

Meme stock, gedreven door de waan van de dag. Maken de cijfers wat uit? Ja en nee. Ja, die maken altijd wel uit. Nee, dit soort aandelen is nu vooral slachtoffer van het marktsentiment. Daalde de afgelopen week met 13,35%. When Lambo?

Blink Charging

Concurrent van Alfen, laadpalen dus. Amerikaans bedrijf. Zakte de afgelopen week weg, maar steeg vrijdag met bijna 15%. Op weekbasis zien we een minieme plus van 0,12%. De cijfers waren niet de voornaamste reden voor de daling deze week, de cijfers waren goed. Het betrof namelijk een record kwartaal voor Blink Charging, de omzet steeg met 339% tot 9,8 miljoen USD. Het bedrijf draait nog wel verlies, wat neerkomt op 36 dollarcent per aandeel. Zowel de omzet als de winst (verlies dus) per aandeel pakten beter uit dan waar analisten vooraf vanuit gingen.

Infineon Technologies

Duitse halfgeleider fabrikant. Won de laatste handelsweek 6,30% aan beurswaarde. Infineon heeft in het afgelopen tweede kwartaal de omzet zien stijgen en verhoogde de omzetverwachting voor het gehele jaar.

Het afgelopen kwartaal lag met 3,3 miljard euro de omzet 4% hoger dan in het voorgaande kwartaal. Op jaarbasis zag men een stijging van 22%. De brutomarge steeg op kwartaalbasis van 43,9% naar 45,4%.

Voor het lopende derde kwartaal rekent men op een omzet van circa 3,4 miljard euro.

Infineon verwacht dat de omzet over 2022 uitkomt op rond de 13,5 miljard euro, wat meer is dan de 13,0 miljard euro die men eerder voorzag.

Lordstown Motors

De klapper van de week is gevonden! Ja ja, deze Amerikaanse fabrikant van elektrische voertuigen knalde de afgelopen week maar liefst 52,17% (!!) de lucht in. De reden lag vooral in het bericht wat ze deelden, om hun resterende fabriek te verkopen aan Foxconn, het bedrijf dat ook Apple’s iPhone maakt bijvoorbeeld. Het bedrijf verloor eerder al meer dan 90% van haar waarde, deze recente koersstijgingen zijn dan ook bijzonder welkom te noemen.

Plug Power

Waterstofbedrijf, verloor de laatste week 19,50% van haar waarde.

Coinbase Global

Amerikaanse crypto broker. Zag in de laatste vijf dagen van handel haar waarde met 29,30% verdampen. Er gingen zelfs kortstondig geruchten van een mogelijk faillissement.Ook de cijfers vielen erg tegen. Het bedrijf leed in het eerste kwartaal een verlies van 1,98 USD per aandeel, tegen een winst van 3,05 USD per aandeel een jaar geleden. Analisten hadden vooraf gerekend op een verlies van nog geen dollarcent per aandeel.

Bumble

Amerikaanse dating app. Liefde hing in de lucht, want het aandeel deed het erg goed. Het mocht 21,27% aan waarde bijschrijven. De reden lag in de omzetcijfers en winst, die beiden hoger lagen dan de verwachtingen van analisten vooraf, de marktconsensus.

Fossil Group

Groep van horlogemerken, voornamelijk Amerikaans. Zag haar koers in de laatste week met 9,20% dalen.

ThyssenKrupp

Duits industrieel bedrijf, deed het goed in de afgelopen periode. De weekcijfers reflecteren dat, een mooie plus van 16,60%. Afgelopen week publiceerde ThyssenKrupp haar kwartaalcijfers. De winst per aandeel bedroeg 90 eurocent, vergeleken met een verlies van 32 cent vorig jaar.

Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar boekte ThyssenKrupp een omzetstijging van 23,57% over het laatste kwartaal. Het bedrijf schatte de omzet op 10,60 miljard euro, vergeleken met 8,58 miljard euro in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Analisten hadden voor het kwartaal een winst per aandeel van gemiddeld 74 cent verwacht. De omzet werd eerder geschat op 9,98 miljard euro.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.