Musk en Gates in de clinch

De inzet is een shortpositie van een half miljard aan Tesla aandelen. Gates reageert op Musk’s overnameplannen van Twitter.

Tesla-CEO Elon Musk en Microsoft-oprichter Bill Gates weten elkaar vaak te vinden via Twitter. Onlangs was Musk boos dat Gates op grote schaal Tesla-aandelen shortte. Gates komt nu met een reactie.

Het is niet bepaald een ‘bromance’ te noemen, de verhouding Musk – Gates. Keer op keer zijn er kleine tot grotere botsingen tussen de twee visionairs, waarbij Musk vaak memes gebruikt om onder de gordel de Microsoft goeroe te jennen.

De vete tussen de twee heren bereikte onlangs een nieuw niveau toen Elon Musk beschuldigingen uitte aan het adres van Gates van het hebben van een shortpositie in Tesla aandelen, terwijl hij beweerde tegen klimaatverandering te vechten.

De achtergrond hiervan is speculatie dat Gates met zijn shortpositie speculeert op een daling van Tesla. Deze shortpositie zou zo’n 500 miljoen dollar bedragen. In reactie op deze geruchten heeft Musk aan Gates via een privé bericht gevraagd of de geruchten inderdaad correct waren. Het nieuws werd vervolgens uitgelekt en Musk bevestigde het als zijnde de waarheid in een tweet.

Bill Gates bevestigde zijn positie, en bood aan om met Musk samen te werken aan liefdadigheid, wat de CEO van Tesla weigerde. Hij meldde: ‘Sorry, maar ik kan je filantropie over klimaatverandering niet serieus nemen wanneer je ook een enorme shortpositie in Tesla hebt, het bedrijf dat het meeste doet om klimaatverandering tegen te gaan.’

Gates ontkent beschuldigingen

In een recent interview met de BBC heeft Gates zich nu echter over deze beschuldiging uitgelaten. Toen hem werd gevraagd naar zijn shortpositie in Tesla antwoordde hij: ‘Het heeft helemaal niets te maken met klimaatverandering, ik heb manieren en mogelijkheden om mijn investeringen te diversifiëren’. Het is dan ook niet correct dat zijn shortpositie op Tesla een negatief effect zou hebben op de strijd tegen klimaatverandering: ‘De populariteit van elektrische auto’s zal leiden tot meer concurrentie bij de verkoop van deze auto’s. Er is dus een verschil tussen de acceptatie van elektrische auto’s auto’s en bedrijven waarvan de financiële waardering geen grens kende’.

Bill Gates reageerde gelaten op de beledigingen die hij vaak krijgt van de ‘Technoking’: ‘Hij hoeft niet aardig tegen me te zijn’. De filantroop uitte echter zijn aarzeling over de waarschijnlijke (?) overname van Twitter door Musk: ‘Weet je, Elon, ik denk dat het mogelijk is dat Twitter slechter kan worden. Maar het kan ook beter worden… Dus mijn houding is afwachten’.

Via: Finanzen.net

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.