Wat bracht ons de afgelopen week?

We nemen je mee in enkele zaken die ons opvielen naar aanleiding van de gepresenteerde cijfers afgelopen week.


Afgelopen week werd wederom gedomineerd door de neerwaartse trend in met name de tech sector. In dit overzicht kijken we echter naar de reacties op de gepresenteerde bedrijfsresultaten en pikken er de meest opvallende zaken voor je uit.

Bank of New York Mellon

Dit aandeel daalde de afgelopen week met 9,53%. De winst per aandeel lag in lijn met de markt consensus, de omzetstijging iets hoger dan verwacht. Wat voornamelijk voor de daling zorgde was het bericht dat ‘BNY’ een koper zoekt voor haar Europese vermogensbeheerder en investeringsvehikel, Alcentra. Alcentra is overigens een recente geldschieter van het noodlijdende Pierre et Vacances Centerparcs, maar dit terzijde. BNY Mellon heeft in het verleden Alcentra al op de nominatielijst gehad om te verkopen, nu volgt een nieuwe poging. Dit nieuws werd echter niet positief ontvangen.

Goldman Sachs Group

Goldman Sachs, vooral bekend als investeringsbank. Daalde de afgelopen week op de kop af 10%. De resultaten waren kort samengevat zwakker dan verwacht, een aantal financiële reserveringen viel tegen, en de outlook van het bedrijf wordt als bescheiden ervaren. Wat nu wel de tendens lijkt te zijn is dat men in Wallstreet van mening is dat Goldman momenteel ondergewaardeerd is. Koopje?

Burberry

Eindelijk een stijger in deze lijst. Burberry steeg de afgelopen week met 11,54%, het luxemerk presenteerde cijfers die beter dan verwacht waren, toenemende verkopen, en een sterk stijgende winst. Dat de nieuwe CEO Jonathan Akeroyd ook nog eens twee weken eerder start dan verwacht is extra mooi meegenomen.

ASML

We hebben er even over getwijfeld om ASML in deze lijst mee op te nemen, hetzelfde geldt voor het aandeel hierna. Alle grote media hebben je al verteld wat de cijfers waren, wij hebben vooraf al de verwachtingen met je gedeeld. Maar juist om die laatste reden willen we voor de volledigheid toch ook de daadwerkelijke resultaten met je delen en aangeven waarom het aandeel afgelopen week daalde met maar 5,56%.

Dit viel mee, gezien het eerder genoemde slechte sentiment voor de technologiesector de afgelopen week. Het werd daarbij geholpen door de omzet van 18,6 miljard, en de winst van 5,9 miljard. Daarmee kwam het overeen met de gemiddelde verwachtingen, maar liet het nog steeds de sterke groei zien waar de men op hoopte.

Netflix

De bekende streamingdienst Netflix verloor sinds 1 januari al net iets meer dan een derde van haar waarde. Het verlies van afgelopen week, met 23,20% is daar grotendeels debet aan.

Hoe het komt? Met name door de afgegeven outlook, de prognoses. Netflix gaat uit van een groei van het aantal abonnees van 2,5 miljoen.m in het eerste kwartaal van 2022. Dat zou de zwakste groei zijn voor een eerste kwartaal sinds 2010. Dit stemde beleggers niet goedgezind. Netflix heeft momenteel 221,8 miljoen abonnees en blijft daarmee net onder de eigen verwachting van 222 miljoen.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.