Wat bracht ons de afgelopen week?

We nemen je mee in enkele zaken die ons opvielen naar aanleiding van de gepresenteerde cijfers afgelopen week.

De afgelopen week zagen we veel bedrijfsresultaten voorbij komen. Tijd om de balans op te maken en te kijken naar enkele zaken die ons opvielen.

Koninklijke Philips NV

We beginnen gewoon in Nederland, met de resultaten van Philips. De cijfers lagen in lijn met de verwachting, maar Philips verlaagde de outlook vanwege de wereldwijde issues die er zijn in de toeleveringsketen. Een terugroepactie met bijbehorende kosten hielp daarbij ook niet mee. Het koersdoel werd daarbij ook nog eens verlaagd door Jefferies van 55 euro naar 52 euro per aandeel. Philips had echter ook goed nieuws te melden afgelopen week. Het kondigde op 21 oktober aan om komende week nieuwe technologie te presenteren om de diagnose en opvolging van kanker beter te kunnen monitoren. Aanvankelijk daalde Philips, maar het aandeel steeg de afgelopen week echter met 10,09%.

Bron: Google

ManPowerGroup Inc

Net zoals Snap ook een gevalletje van de verwachtingen te missen. De omzet over het derde kwartaal viel 2,9% lager uit dan vooraf door analisten ingeschat. Er werd in de markt niet goed op gereageerd, het aandeel daalde met 9%.

Bron: Google

Netflix Inc

Over Netflix is de afgelopen week al veel geschreven, met name door de records die bestseller Squid Game wist te breken. Daarmee bracht het erg goede resultaten voor Netflix, het aantal nieuwe abonnees steeg met 4,4 miljoen, waar de target van Netflix 3,5 miljoen was, en de consensus onder analisten 3,84 miljoen was. Het totaal aantal abonnees komt daarmee op 222 miljoen gebruikers. De cijfers werden goed ontvangen, het aandeel kreeg er afgeopen week 5,17% aan waarde bij.

Bron: Google

Tesla Inc

Tesla gaat weer erg lekker. De prestaties tot nu toe dit jaar laten een stijging van 29% zien, tegenover de YTD prestaties van de S&P500 van 21%. De omzet over Q3 was 13,8 miljard USD, iets lager dan wat analisten verwacht hadden. Het aantal afgeleverde auto’s was echter wel weer een record, met liefst 241.000 units. Een mooie stijging afgelopen week van 6,81%, waarin het ook een nieuwe all time high aantikte van 910 USD.

Bron: Google

Randstad NV

Ook Randstad presteerde haar cijfers over het derde kwartaal. De winst werd verdubbeld tot een kleine 200 miljoen euro. Met een omzet van 6,3 miljard euro noteerde Ranstad de hoogste kwartaalomzet ooit . De vertrekkende CEO Jacques van den Broek gaat weg op een hoogtepunt. Flinke schoenen om te vullen voor de nieuwe topman, Sander van ‘t Noordende. Het aandeel steeg de afgelopen week met 2,1%.

Bron: Google

Sipef SA

De Belgische plantagegroep Sipef is op weg naar een recordwinst. De totale groepsproductie van palmolie nam toe met 18,1%, vergeleken met de eerste negen maanden van vorig jaar. Dit dankzij hogere rendementen in gunstige agronomische omstandigheden. Sipef verwacht een daling van de groeipercentages in het vierde trimester. Toch zal de voorspelde groei van de jaarproductie met meer dan 10% ruimschoots overschreden worden, behoudens uitzonderlijke weerseffecte. De CEO liet zich citeren: ‘you aint seen nothing yet’. Het aandeel steeg afgelopen week met 9,75%.

Bron: Google

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiƫle situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.