Zweedse bank geen fan van Bitcoin

De oudste centrale bank ter wereld heeft niks op met de nieuwe digitale crypto wereld.

Sveriges Riksbank

Oftewel de Zweedse Rijksbank, de centrale bank van Zweden. De hoogste baas van deze centrale bank heeft zich sterk negatief uitgelaten over Bitcoin. Het gaat om Stefan Ingves, die op een conferentie voor banken heeft laten weten dat hij een crash verwacht van de moeder der cryptovaluta, Bitcoin.

Postzegels

Als redenen voor de volgen hem naderende crash noemt hij het milieuonvriendelijke karakter van Bitcoin en de toenemende weerstand van toezichthoudende instanties (enkele uitzonderingen daargelaten natuurlijk). Ingves gaat zelfs een stapje verder en vergelijkt de handel in Bitcoin met die van het verzamelen en verhandelen in postzegels. Waarom hij deze opmerkelijke vergelijking ziet wordt echter niet duidelijk.

Alternatief

Net zoals veel lokale regeringen onderzoekt ook Zweden de mogelijkheid van een eigen digitale valuta, de e-krona. De besluitvorming hieromtrent verloopt echter moeizaam, er is weinig vooruitgang hierin bekend.

Enige ironie bekruipt ons toch altijd bij dit soort berichten; het originele concept van één centrale digitale valuta versus de oude wereld die elk hun eigen regionale cryptovaluta probeert uit te vinden.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.