Cathie Wood dumpt gedeeltelijk Tesla

De grote Tesla fan Cathie Wood bouwt haar positie in Tesla af.

ARK en Tesla

Wie ARK zegt, zegt Cathie Wood. Wie Cathie Wood zegt, zegt Tesla. Wood is een Tesla fan, en heeft veel van haar winsten met haar ARK fondsen te danken aan de stijgingen van Tesla de afgelopen periode. Maar waar Tesla begin dit jaar nog op een hoogtepunt van 900 USD stond, stonden ze in mei van dit jaar alweer op sub-600 niveau. De laatste maanden trekt het aandeel echter weer aan, tot de huidige koers van 755 USD.

Zoals gezegd, ARK’s fundmanager en prominent boegbeeld Cathie Wood is een fervent Tesla aanhanger. Eerder gaf ze een koersdoel af van maar liefst 3.000 USD, met als horizon 2025. Musk kon zijn geluk niet op.

Winstneming

Wood heeft nu echter besloten om wat eieren voor haar geld te kiezen. Van de 4,7 miljoen aandelen Tesla die ze in bezit heeft, verkoopt ze er 183.648 stuks van. Om het wat beter te kunnen plaatsen, het is een kleine 4% die ze van haar totale positie van de hand doet.

Vier

Eerder heeft Wood posities van Tesla verkocht, om ze later tegen een lagere prijs opnieuw weer in te kopen. Het gemiddelde koersdoel van Tesla voor over 12 maanden is net iets boven de 700 USD, het kan zijn dat Wood deze dip erkend en om deze reden wat posities afbouwt. Als ze daadwerkelijk gelooft dat Tesla over 4 jaar inderdaad 4 keer meer waard is dan de huidige koers, dan verklaart dat wel waarom ze met maar 4% deze mogelijke swing trade aan gaat. Voor wie het nog niet was opgevallen, ‘4’ is het getal waar het blijkbaar allemaal om draait in dit verhaal.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.