‘ASML volgend jaar 500 miljard USD waard’

Erkenning voor de Nederlandse techgigant.

Hogere waardering

Twee experts in de techwereld denken dat de koers van ASML nog een flink stukje verder omhoog kan. Voor de beeldvorming, ASML is op dit moment net iets meer dan 300 miljard USD waard, een waardering op 500 miljard USD zou een koers betekenen van zo’n 1070 euro per aandeel.

Experts

Het gaat dit keer niet om een analist hier en daar van een grote bank. Het gaat om twee mensen uit het veld die zich met hun trackrecord zeer succesvol hebben bewezen.

Nathan Benaich is oprichter van Air Street Capital, een investeringsmaatschappij gericht op kunstmatige intelligentie en andere hoogtechnologische oplossingen.

Ian Hogarth, initiatiefnemer van de startup in eveneens kunstmatige intelligentie Songkick, inmiddels verkocht aan Warner Music Group.

Zij noteren beiden in hun jaarlijkse ‘State of AI report’ te verwachten dat ASML volgend jaar een market cap van 500 miljard USD weet te behalen. Of ze gelijk gaan krijgen of niet? Ze hebben in ieder geval in hun research een aantal serieuze partijen aan boord, zoals IBM Research, Stanford University, Berkeley, en nog een hele reeks andere gerenommeerde namen. Hun eerdere verwachtingen houden ze dit jaar ook tegen het licht. Ze blijken er maar op twee punten naast gezeten te hebben, verder zaten ze er ofwel dichtbij, ofwel is hun voorspelling zelfs helemaal uitgekomen. Wellicht gaat hetzelfde gebeurden met ASML…

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.