Twee redenen voor de sterke stijging van Plug Power

En morgen komt daar wellicht een derde reden bij…

Morgan Stanley

Vandaag communiceerde Morgan Stanley dat ze het koersdoel van waterstof technologie bedrijf Plug Power verhogen van 35 USD naar 40 USD per aandeel. Dit doen ze omwille van 3 redenen:

  • Er staat een cash positie van 4 miljard USD op de balans;
  • Het sentiment vanuit wet- en regelgeving is gunstig gezind voor lage emissie technologie;
  • Strategische partnerships die Plug Power aangaat, zoals onlangs in Zuid-Korea voor de productie en distributie van waterstof.

Maar naast deze herwaardering vanuit Morgan Stanley was er nog goed nieuws.

Airbus

Vandaag werd er nog een partnership aangekondigd, Plug Power gaat samen met vliegtuigfabrikant Airbus werken aan een vliegtuig op waterstof. De doelstelling hierbij is om in 2035 het toestel gereed te hebben. Verwacht geen futuristisch of revolutionair ontwerp, het zou er min of meer hetzelfde uitzien als de huidige vloot, alleen wordt er bij het nieuw te ontwikkelen toestel geen kerosine maar waterstof door de straalmotoren verbruikt.

Reactie op de beurs

Goed nieuws levert doorgaans een goede ontvangst op, zo ook nu. Het aandeel stijgt bijna 12%, en noteert momenteel 33,22 USD.

Bron: Google

Morgen

Ja, die had je nog van ons tegoed. Wat gaat er morgen dan gebeuren? Morgen organiseert Plug Power een evenement voor (potentiële) beleggers in hun aandeel. Ze noemen dit het ‘hydrogen symposium’. Er wordt hierbij verdere inzage verwacht in de outlook, markt verwachting vanuit Plug, en een stukje van hun technologische roadmap. Of beleggers hier net zo enthousiast van raken als vandaag of dat we wat winstnemingen zullen zien? Morgen zullen we het weten.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.