HelloFresh neemt belang in Russische sectorgenoot

HelloFresh, bekend van de bezorging van maaltijdboxen, breidt zich horizontaal uit door het nemen van een belang in een Russische sectorgenoot.

Chefmarket

Kijk, dan weet je meteen waar het over gaat. Chefmarket is een Russische evenknie van het Duitse HelloFresh. Heel eerlijk gezegd spotten we weinig verschil in concept, vandaar dat we dit zien als puur horizontale uitbreiding. Ze bieden beiden maaltijdboxen aan via eenzelfde concept.

Belang

Het belang dat HelloFresh neemt is 10% van het aandelenkapitaal van Chefmarket. Over het bedrag dat met deze transactie gemoeid is wordt vrij geheimzinnig gedaan. In het persbericht wordt alleen gesproken over een eencijferige miljoenendeal. Ergens tussen de 1 en 9 miljoen, dus.

Toetreding DAX

Dit bericht komt naar buiten nog voor de toetreding van HelloFresh tot de Duitse hoofdindex, de DAX. Deze staat gepland voor 20 september 2021.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiƫle situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.