insider verkopen

De hoogtepunten van vandaag

Enkele opvallende zaken van onder andere Polestar, Shell, en Flow Traders hebben we voor je geselecteerd in dit korte overzicht. Maar er is ook meer.

Polestar

De dochteronderneming van Volvo, op haar beurt weer een dochter van het Chinese Geely, heeft plannen om via een SPAC naar de beurs te gaan. De SPAC die de beursgang zou verzorgen voor Polestar is Gores Guggenheim. Op deze geruchten steeg Gores Guggenheim al ruim 5%. Naar verluidt zou het bedrijf gewaardeerd worden op 20 miljard USD.

Volvo

Wacht, er is meer! Ook Volvo zou naar de beurs gebracht worden, eveneens via de SPAC route. Ook Volvo zou gewaardeerd worden op 20 miljard USD. Het opvallende hieraan is dat Volvo een decennia oude autofabrikant is, met goed imago, en een ruime modellenreeks. Polestar is een fabrikant van elektrische voertuigen, met slechts twee modellen in haar gamma. Dat beide dochters van Geely op hetzelfde bedrag gewaardeerd worden is dan ook tekenend voor de verschuiving in de automotive sector. Of de hype, hoe je wilt.

Crédit Agricole

Geruchten gaan dat Crédit Agricole meer dan 100 miljoen euro heeft geboden op Olinn, een aanbieder van autoverhuur en computerapparatuur. De Franse krant Les Echos meldt dat Crédit Agricole via haar leasing dochter Lixxbail het bod uitgebracht zou hebben.

Shell

Shell UK heeft haar klantenbestand flink uitgebreid door haar failliete concurrent Green Supplier over te nemen. Door deze overname hebben ze ruim 250.000 klanten erbij gekregen. Wie of wat Green Supplier is? Een leverancier van groene stroom in de UK, met een kwart miljoen klanten, voornamelijk retail consumenten. De overname past volledig binnen de strategie van Shell om zich te vergroenen. De zakken zijn diep, meer vergelijkbare overnames zijn te verwachten. Het aandeel Shell pluste vandaag 4,82% op het nieuws. Geen fan van Shell? Dan hebben we nog wel wat ideeën voor je.

Flow Traders

We blijven nog even op het overnamepad, waar we Flow Traders tegenkomen. Zij nemen het Amsterdamse Shape Q over. Shape Q is een softwarebedrijf, gespecialiseerd in ‘request for quote’ services, in de groene energiesector.

Lufthansa

Later deze week komen we met een overzicht van de insideraankopen van de afgelopen week. Vooruitlopend daarop kunnen we alvast melden dat CEO Carsten Spohr 50.000 inschrijvingsrechten heeft aangekocht voor een gemiddelde prijs van 2,55 euro. Het totaalbedrag komt dan uit op 127.474 euro. Als hij gebruikmaakt van deze inschrijvingsrechten, dan kan hij voor 3,58 euro, oftewel 179.000 euro 50.000 aandelen verkrijgen. Geen slecht teken, een CEO die instapt of bijkoopt.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.