SEC voorzitter bespot op Twitter

En dat terwijl de beste man alleen maar tips aan jongeren wilde geven…

Video

De voorzitter van de Securities and Exchange Commission, Gary Gensler, heeft veel meer wacht gekregen met een goedbedoelde video voor jongeren, om hen aan te sporen zo vroeg mogelijk te beginnen met sparen.

De betreffende video vind je op zijn Twitter pagina:

Rekensom

De video viel niet zo goed. Gensler geeft aan dat je het beste kan beginnen met sparen terwijl je nog studeert. Hij maakt daarbij een rekensom, waarmee hij uitgaat van 5 USD per week, een rendement van 8%, en een eindsom rond je pensioen van 130.000 USD.

Ophef

Dit viel met name in de crypto wereld niet zo goed, waar men over Gensler heen viel. CEO van Sino Global Capital Matthew Graham schreef het volgende:

Met name het voorgeschotelde rendement was voer voor spotternij. Wist deze man wel dat het gemiddelde rentepercentage op een spaarrekening momenteel ver onder de 1% ligt? Wist deze man wel wat de rendement op crypto spaarrekeningen zijn? Wederom clasht de SEC hiermee met de crypto fans. En het was nog zo goedbedoeld…

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.