EV aandelen knallen de lucht in

Het is vandaag een zeer mooie dag voor deze fabrikanten van elektrische auto’s.

Tesla

De bekendste in dit rijtje. Tesla. Na de goede cijfers van vorige week werd vandaag bekend dat autoverhuurbedrijf Hertz 100.000 auto’s ter waarde van 4,2 miljard USD bij Tesla zal afnemen. Het aandeel stijgt erg fors, tot een nieuwe all time high. Met dat nieuwe record, van tot nu toe net geen 999 USD per aandeel, komt Tesla in het lijstje van bedrijven dat een market cap heeft van maar liefst 1 biljoen dollar. Het aandeel is gesloten met 12,66% in de plus.

Lucid Group

Gisteren schreven we er al over, de verwachting dat Lucid haar belofte na zou komen en zou starten met het leveren van het eerste model van het merk, de Lucid Air. Vandaag werd er alweer wat meer bekend, de leveringen zouden plaatsvinden op een event bij Lucid’s hoofdkantoor op 30 oktober. Het aandeel sloot met een dagwinst van 11,36%.

Fisker

In aanloop naar de cijfers van Fisker die op 3 november gepresenteerd worden, lift Fisker vandaag mee op het positieve EV sentiment van vandaag, ingegeven door bovengenoemde twee concullega’s. Het aandeel steeg 7,15%.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.