Stijger van de dag: Wallbox N.V. +38,83%

De concurrent van Alfen gaat erg lekker vandaag.

SPAC

Sinds 22 oktober staat Wallbox N.V. genoteerd aan de Nasdaq. De beursintroductie vond plaats middels een SPAC, waarbij de introductieprijs zoals zo vaak een tientje was. Met de beursgang werd zo’n 330 miljoen USS opgehaald.

Wallbox

De naam zegt het al, over wat het bedrijf doet. Ze maken (erg compacte) laadstations voor elektrische voertuigen. Wallbox is een Spaans bedrijf, opgericht in 2015, gevestigd in Barcelona.

Uber

Uber heeft zich als doel gesteld om in 2030 een emissie vrij platform te zijn in Europa, Canada, en de VS. Vandaag hebben ze bekend gemaakt dat ze een partnership zijn aangegaan met Wallbox N.V. De chauffeurs laden voor ongeveer 80% vanuit huis, daar hoort natuurlijk ook een lader bij. De keuze is daarbij gevallen op Wallbox.

Reactie op de beurs

Deze partnership sprong ons in het oog omdat vandaag voorbeurs Wallbox maar liefst 117,75% in de plus stond, tegen een koers van 24,17 USD, met een handelsvolume van 1.370.000 verhandelde aandelen. Daar moest wel iets aan de hand zijn. Bij opening was de euforie tot iets normalere proporties gedaald, maar toch vinden we deze plus van ruim 38% het vermelden waard.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.