Na Activison Blizzard, wat is de volgende overname?

We hebben onlangs de miljarden overname van Activision Blizzard door Microsoft gezien. Maar wie zou de volgende kunnen zijn?

Microsoft’s overname van Activision zorgde voor veel opschudding. Wát een bedrag! Maar liefst 68,7 miljard USD, ongeveer 60 miljard euro, wordt er voor betaald. Om het even in perspectief te plaatsen, hierbij wat beurswaardes van enkele andere bekende namen:

  • Adyen – 55 miljard
  • Heineken – 58 miljard
  • ING – 52 miljard
  • BMW – 64 miljard
  • eBay – 39 miljard

Ook dan zie je dus dat het een monster bedrag is wat er voor Activision Blizzard betaald is.

Het doet echter ook de vraag onder handelaren oproepen wie de volgende in rij is om overgenomen te worden. Een ruime week geleden berichtten we al dat Take Two een van onze favorieten voor 2022 gaat overnemen; Zynga. En als er dan nog meer beweging in de markt komt met een van de grootste partijen die overgenomen wordt, dan zorgt dit meestal wel voor een golfbeweging in de sector.

Wie dan de volgende is uit het rijtje van gaming aandelen?

Puur kijkend naar de aandelenkoersen van de afgelopen 5 dagen valt het Franse Ubisoft op met een rally van een kleine 16%.

Bron: Google

Echter, ook andere studio’s niet worden uitgesloten.

‘De sector is mogelijk rijp voor consolidatie na de overname van Microsoft’, meldt Jawaid Afsar, sales trader bij Securequity.

‘Is Ubisoft de volgende op de lijst?’ vraagt Midcap Partners zich af, terwijl Credit Suisse juist niet direct Ubisoft als next target ziet.

In een poging de vraag te beantwoorden wie de volgende is, graaft Neil Campling, hoofd van TMT Research bij Mirabaud, dieper en komt met een langere lijst van potentiële overnamekandidaten van Japan naar de VS en via Europa.
‘Een snelle scan van huidige ‘spelers’ doet ons denken dat met name Electronic Arts en Frontier Developments hoog op de potentiële lijst staan’, merkt hij op. Andere namen die genoemd worden zijn Bandai Namco, Capcom, CD Projekt, en Konami.

Target locked?

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.