Nieuwe ETF Cathie Wood, oude wijn in nieuwe zakken?

Cathie Wood heeft weer een nieuwe ETF op de markt gebracht, gericht op ‘transparante bedrijven’. Is het wel interessant genoeg?

Transparency ETF

Voor de tweede keer dit jaar heeft superbelegger Cathie Wood een nieuw beleggingsproduct geïntroduceerd. Haar nieuwe ETF volgt een index die de 100 meest transparante bedrijven wereldwijd omvat en houdt ook rekening met een vleugje ESG. Maar wie wat verder kijkt ziet toch weer erg bekende namen opduiken in de nieuwe Transparency ETF.

Algemeen

De grootste vijf posities zijn namelijk:

  • MaxLinear (1,52%)
  • NVIDIA (1,45%)
  • Teradyne (1,45%)
  • Enphase Energy (1,43%)
  • HP (1,33%)

Daarnaast komen ook nog andere bekende aandelen terug waarin de ETF positie heeft, zoals Roku, Zoom, TelaDoc, Spotify, Shopify, Twilio, en – jawel – Tesla.

MobileMobile

Hiermee laat Wood zien dat ze trouw blijft aan haar investeringsstrategie met een focus op disruptieve technologiebedrijven. Ze kiest ermee wel voor veel dezelfde aandelen als in de andere ETF’s van haar investeringsvehikel ARK Invest.

Of dat echter een sterk punt is valt te bezien. In 2020 stak Wood boven de markt uit en toonde een enorm sterke groei op zowat alle vlakken, terug te zien in de waarderingen van haar fondsen. Echter, in 2021 bleef ze ver achter op de benchmark. Sterker nog, het merendeel van haar ETF’s toont YTS zelfs rode cijfers. Of deze nieuwe ETF dan wel weer sterke groei laat zien? We hebben onze twijfels. Feit blijft wel dat het interessant is om haar verrichtingen te blijven volgen, wat we hier bij beursblog.nl zullen doen.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.