Rechterhand Warren Buffet verdubbelt belang in Alibaba

Buy the dip, they say…

Charlie Munger

Het gaat om Charlie Munger, vicepresident van Berkshire Hathaway en rechterhand van superbelegger Warren Buffet. Mocht je denken dat deze rechterhand de inmiddels op leeftijd wordende Warren Buffet gaat opvolgen dan heb je het mis. Munger is 97 jaar oud en staat daarmee niet op de shortlist als opvolger. Maar niet getreurd, hij heeft met zijn hoge leeftijd ook al vele jaren als (super) investeerder op de teller staan. Zijn geschatte vermogen van 1,7 miljard USD doet sterk vermoeden dat hij toch ook wel een en ander van beleggen af weet.

Alibaba

Juist, daar ging het dus over. Alibaba. De Chinese online gigant handelend in allerhande prullaria artikelen voor doorgaans zeer aantrekkelijke prijzen. Dit doet Alibaba via de website AliExpress, maar het heeft daarnaast ook nog andere dochterondernemingen die actief zijn in de e-commerce sector.

Alibaba kende een flinke dip vanwege de politieke spanningen tussen China en de Verenigde Staten, de recente correcties op technologie aandelen, en de inmengingen van de nationale regering uit Peking op het Chinese bedrijfsleven. De afgelopen 12 maanden verloor ‘BABA’ bijna de helft van haar koers. De laatste drie maanden hebben daar veel aan bijgedragen, sinds juli zakte het aandeel ruim 20%.

Bron: Google

Afgelopen dagen is er wel een mooie correctie te zien bij veel Chinese technologie aandelen. Dit komt doordat Peking slechts een kleine boete heeft opgelegd aan maaltijdbezorger Meituan. Dit stemt het sentiment voor de sector erg gunstig.

Bron: Google

Buy the dip

Dat is dus waar Munger nu mee bezig is, Alibaba inkopen tegen een sterk gecorrigeerde prijs. Want oké, de laatste dagen stijgt het wel weer lekker, maar feit blijft dat het aandeel nog steeds bijna de helft goedkoper is dan een jaar geleden. Reden om extra in te slaan.

Want waar Munger in april 2021 165.320 aandelen van Alibaba in bezit had, is dat nu bijna verdubbeld tot 302.000 aandelen. Dit vertegenwoordigt een totale waarde van ongeveer 45 miljoen USD. Munger, Buffet, en Berkshire Hathaway staan erom bekend zogeheten ‘value investors’ te zijn. Deze strategie is erop gericht om ondergewaarde aandelen uit te zoeken met de verwachting dat deze op de lange termijn weer sterk zullen stijgen. Buy the dip.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.

Eén reactie

  1. Baba heeft veel potentieel. Zie dat wel weer richting de 300 dollar gaan op korte termijn.

Reacties zijn gesloten.