Twitter flink lager, dit is er aan de hand

Na publicatie van de kwartaalcijfers noteert Twitter fors lager. We bekijken waarom.

Het businessmodel van Twitter om geld te verdienen met advertenties zoals betaalde tweets, genaamd Twitter Ads, wordt steeds beter. In het afgelopen kwartaal stegen de advertentie-inkomsten met 41% tot 1,14 miljard USD, zo maakte Twitter dinsdag bekend. De totale omzet steeg met 37% tot 1,28 miljard USD.

Concreet kwam het erop neer dat Twitter een verlies boekte van 536,8 miljoen USD nadat het een jaar eerder nog zwarte cijfers toonde van iets minder dan 29 miljoen USD. Het verlies was te wijten aan een schikkingsbetaling van meer dan 800 miljoen USD na een rechtszaak van een van de investeerders. Beleggers hadden in 2016 namelijk al een rechtszaak aangespannen met de bewering dat Twitter valse informatie had verstrekt over de groeivooruitzichten.

Het aantal dagelijks actieve gebruikers dat Twitter met zijn advertenties kan bereiken, steeg binnen drie maanden van 206 naar 211 miljoen.

Analisten hadden vooraf verwacht dat er een winst per aandeel van 0,15 USD gerapporteerd zou worden, tegen het daadwerkelijke verlies van 0,54 USD per aandeel. Het kwartaalbericht valt hierdoor niet bepaald in goede aarde op de beurs, het aandeel verliest vandaag op het moment van schrijven 9,44% en noteert 55,66 USD per aandeel.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiƫle situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.