Wat bracht de week ons tot nu toe?

We nemen je mee in enkele opvallende zaken.

GameStop – cijfers

GameStop heeft haar cijfers gepresenteerd. Heeft het zin om die door te nemen? Nee, want GameStop is koning van de memestocks. De gigantische stijging was niet het gevolg van een prachtige forecast op basis van fundamentele analyse. Het was de kudde van Reddit die het de lucht in joeg. De rest is geschiedenis. Wat doet het vandaag dan, en hoe wordt erop gereageerd? Dat is bij dit aandeel waar het om draait. Na opening daalde het even, om vervolgens nu vrij vlak te blijven liggen. In de toelichting bij de cijfers geeft CEO Matt Furlong aan zichzelf niet meer zozeer als retailer (keten van gaming winkels) te zien, maar dat het zich ontwikkelt richting een techbedrijf. Over welke stappen ze daarbij nemen of wat de concrete plannen zijn werd niets over meegedeeld.

GameStop


Global Payments – nieuws

Interessant nieuws over Global Payments. Gisteren werd de overname van MineralTree aangekondigd ter grootte van 500 miljoen USD in contanten. MineralTree is een ook aanbieder van diensten gerelateerd aan betalingsverkeer, in de cloud. Global Payments is zelf reeds in 30 landen actief als marktleider in betalingsverkeer en bijbehorende software. Het nieuws over de overname werd erg positief ontvangen. Het aandeel maakte een sprong van 7% na de publicatie van de overname. Momenteel staat Global Payments 1,84% hoger.

Global Payments


Lenovo

Techbedrijf Lenovo, bekend van allerhande thuiscomputers, telefoons, tablets, en business oplossingen, organiseerde gisteren haar ‘Tech World’ online event. Hier werden de laatste trends onder de loep genomen en werd uit de doeken gedaan waar ze zelf op inspringen. Wat het meeste opviel was de nieuwe service die ze aanbieden, Lenovo’s Everything-as-a-Service. De naam geeft het hierbij al grotendeels weg, de opzet is hierbij om praktisch alles services die ze aanbieden in de cloud aan te bieden. Daar kan je dan via 1 device, zoals bijvoorbeeld je telefoon, toegang toe hebben. De aankondiging werd niet slecht ontvangen, het aandeel daalde een kleine 3%, in een markt waarbij de verliezen in de tech sector enkele grotere dalingen lieten zien.

Lenovo


Moderna

Bij Moderna zien we mooie stijgingen de afgelopen dagen. Op het moment van schrijven noteren ze 8,26% hoger, de afgelopen vijf dagen maar liefst een plus van 17,4%. Waarom ze zo sterk stijgen is tweeledig; enerzijds vanwege de update die ze geven over de ontwikkelingen van hun medische pijplijn. Anderzijds vanwege het bericht wat ze kort daarvoor deelden, de ontdekking van een 2 in 1 vaccin tegen zowel COVID-19 als de griep. Dit zou commercieel gezien een erg interessant product zijn, gezien ook het enthousiasme onder beleggers. Een overzicht van de releases van Moderna vind je hier.

Moderna

De week is nog niet voorbij

Morgen hebben we nog de resultaten van Flow Traders. We zijn erg benieuwd naar de cijfers in deze stijgende trend waarin we ons bevinden. Flow Traders presteert doorgaans erg goed in een volatiele markt, morgen zullen we weten of er genoeg handel was de afgelopen maanden om voor hen goede resultaten uit te slepen.

Flow Traders

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.