Tesla vraagt VS om falende concurrenten te beboeten

Ze vinden het namelijk allemaal niet eerlijk.

Klikspaan

Een beetje flauw van ons natuurlijk, om Tesla/Musk met brilsmurf te vergelijken, maar de vergelijking van de klikspaan die vraagt om bestraffing van de overtreder ging ons niet onopgemerkt voorbij.

Milieu-eisen

Het is allemaal te doen om de milieu-eisen in de VS die zijn opgelegd aan autofabrikanten. Deze worden niet door iedereen nageleefd, en dat vindt Tesla niet door de beugel kunnen. Ze ondervinden daarbij een tweeledig nadeel. Enerzijds omdat zij wèl aan de eisen voldoen, daar veel geld aan R&D in hebben gepompt om tot dit niveau te komen, terwijl andere fabrikanten vrolijk hun ‘gas guzzlers’ kunnen blijven pushen. Anderzijds omdat de noodzaak bij deze non-compliant fabrikanten nu dan minder groot is om hun te grote hoeveelheid CO2 uitstoot te compenseren met CO2 credits / certificaten. Die credits kunnen ze bijvoorbeeld inkopen bij fabrikanten van schonere voertuigen. Zoals EV’s. Zoals Tesla.

Boetes

Tesla vraagt de regering van President Joe Biden daarmee om strengere handhaving in de vorm van financiële consequenties. Paal en perk stellen, dus.

Ze maken zich niet bepaald populair met dergelijk zeurderig gedrag, maar net als brilsmurf hebben ze soms ook wel gewoon een valide punt.

Mocht je niet van klikspanen houden, klik dan hier.

Via Jalopnik

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.