Marktoverzicht Azië

Waarom Prosus vandaag zo hard stijgt

De grootste stijger van de dag. Wat is er aan de hand?

Prosus, Zuid Afrikaanse investeringsmaatschappij, genoteerd aan de AEX. Om die reden hebben we er hier vaak aandacht voor. Maar ook omdat het een zeer groot belang heeft in het Chinese Tencent. Dat maakt het voor ons wat makkelijker om in deze Aziatische technologiereus te beleggen. Want als je via een bedrijf koopt dat aan Amsterdam genoteerd staat heb je wat lagere transactiekosten. Bovendien heb je ook geen gedoe bij een notering van een Chinees bedrijf op Amerika, die onder druk van Peking delisted worden.

Voordelen dus. Maar terug naar de vraag van vandaag, waarom stijgt Prosus?

Simpel, Tencent sloot vandaag ruim 11% hoger. Maar het was niet het enige Chinese ‘big tech’ bedrijf dat de lucht in schoot. Ook onder andere Baidu, Alibaba (‘BABA’, voor de fans) en Pinduoduo knalden met dubbele cijfers omhoog.

De reden lag aan berichten dat de Chinese autoriteiten volgende week te midden van een zwakke economie een ontmoeting zullen hebben met topmanager van de grote Chinese technologiebedrijven, wat wijst op een mogelijke versoepeling van hun zeer strenge regelgeving, die de bedrijfsvoering soms sterk bemoeilijkte. Hoop doet leven, zo gaf het flink wat lucht aan deze momenteel geplaagde sector.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.