Rivian daling

Klappen voor Rivian, Amazon sluit deal met Stellantis

De EV deal van Amazon met de autofabrikant Stellantis kwam als een verassing. Het zorgde voor een nieuw dieptepunt in de koers van Rivian Automotive.

Het aandeel van nieuwkomer Rivian Automotive, dat woensdag al met iets meer dan 11% was gedaald, daalde nu nog eens met 2,98% tot een slotkoers van 87,33 USD. Intraday werd zelfs een absoluut dieptepunt van 75,13 USD aangetikt. Dat betekent dat het aandeel voor het eerst sinds de IPO van november 2021 onder de introductieprijs van 78 USD noteerde.

Door productieproblemen bestelde retailgigant Amazon zijn volgende bezorgauto’s niet meer alleen bij de EV startup. Amazon had eerder een contract getekend met Rivian voor 100.000 elektrische bestelwagens tegen 2030, waarvan er eind 2022 al 10.000 units geleverd moeten worden. De productie verloopt echter niet volgens plan, er zijn te weinig vorderingen.

De IPO van Rivian op de Nasdaq was in eerste instantie een groot succes, de grootste van 2021 zelfs. De uitgegeven aandelen van 78 USD knalden de eerste paar handelsdagen omhoog naar bijna 180 USD. Sindsdien valt er een neerwaartse trend te bespeuren, de verwachtingen worden vooralsnog niet ingelost. De presentatie van de bedrijfsresultaten half december waren een teleurstelling, omdat het zijn productiedoelstelling niet kon halen.

Zeg nu niet dat Musk je niet gewaarschuwd heeft…

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.